Още днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще сезира РЗИ, Комисията

...
Още днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще сезира РЗИ, Комисията
Коментари Харесай

Къщи за гости организират купони за 8 декември въпреки ограниченията

Още през днешния ден вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще сезира РЗИ, Комисията за отбрана на консуматори и Министерство на вътрешните работи да извършат масови изключителни инспекции в къщи за посетители и в хотели дали се празнува студентския празник 8 декември.

Това оповестиха от министерството на туризма във връзка сигнали и телевизионни репортажи за желанията на шефове тук-там за настаняване да одобряват студенти и да провеждат празника въпреки забраната на активността на заведенията за хранене и събирането на повече от 15 индивида на едно място до 21 декември.

Студентските купони ще се изместят към по-малки хотели и къщи за посетители, без да се съблюдават въведените ограничавания, сподели репортаж по Нова тв. Студенти уговарят резервации за 8 декември с трапези, диджеи и даже спешен излаз, в случай че ненадейно се появят проверяващи.

По данни  на Института за оценки и разбори в туризма към 25 000 души към този момент са създали онлайн резервации за студентския празник, само че е допустимо в огромна степен те да бъдат отменени в идващите дни.

" Изразявам своето отвращение и неразбиране от държанието на някои стопански субекти, решили да погазят законите в страната ", уточни вицепремиерът Марияна Николова. Тя увери, че в случай че при осъществяването на тези инспекции бъдат открити нарушавания, безкомпромисно  " съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата суровост на закона за тъпчене на разпоредбите ".

Николова благодари на всички, които макар неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. " Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, по тази причина е значимо всички туристи да са сигурни, че когато отиват на отмора, то това място дава отговор на всички съществени и високи условия за сигурност и хигиена ", уточни още министърът.

В същото време сдружения на притежателите на къщи за посетители упорстват да им бъде позволено да дават закуска, обяд и вечеря за посетителите. " Никой не желае да стои единствено в стаята си. Хората вършат резервации и за Нова година, като условията им са къщата за посетители да е единствено за тях, без други гости ", сподели Любомир Попйорданов, ръководител на Асоциацията за различен туризъм.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР